• hafjell_sykkel.jpg
  • langrenn_01.jpg
  • panorama_01.jpg
  • gondol_01.jpg
  • hafjell_natur.jpg
  • hafjell_gondol.jpg
  • hyttefelt_01.jpg
  • gondol_sommer.jpg

Hafjell Alpinsenter har siden åpningen i 1988 vokst i høyde og bredde og inntatt 3.plassen blant landets alpinanlegg. Varemerket til Hafjell Alpinsenter består av lange og varierte nedfarter, stabilt vinterklima og god snøkvalitet. Vektlegging av disse kjernekvalitetene har dannet grunnlag for utvikling av terrengparker, rennskole, barnepass, og landets mest moderne gondolbane.  Disse tilbudene har gitt Hafjell et innovativt ry, der man kontinuerlig søker å fornye aktivitetsmenyen. Hafjell Bike Park som Skandinavias ledende sykkeldestinasjon forsterker dette omdømmet og er sammen med Gondolen og aktivitetsområdet på Mosetertoppen alpinsenterets sommerversjon.

Vinterfakta om Hafjell Alpinsenter:

31 nedfarter dekker 835 høydemeter og inviterer til sving og carving fra toppen av Fjellheisen til  Skitorget hvor de fleste av anleggets servicefunksjoner er samlet. 16 heiser og Gondolen betjener alle løyper og sørger for at trafikken glir greit selv på de travleste dager.

Norges beste flomlysanlegg dekker 7 km av alle nedfarter og gir anledning til kveldskjøring 4 dager i uka. Et moderne snøsystem som dekker mer enn ¾  av alle bakker sikrer skiføre fra tidlig november til sen april.

I0 spisesteder er etablert i og rundt alpinsenteret, hvorav 6 i ski inn/ut avstand til anlegget.  Gjesteservice, skiskole, sportsbutikker og skiutleier ligger sentralt ved inngangen til anlegget. Nybegynner- og barneområdet med akkurat passelig helling for de som skal bli glad i å stå på ski ligger også i kort avstand fra Skitorget.

Aktiviteter uten ski på beina

Lekeland Hafjell er et supert alternativ for å supplerer dagen for de minste, Lazerland for de mellomstore og Norsk Vegmuseum er en spennende reise i vårt lands historie for alle generasjoner.

Hunderfossen som de fleste kjenner som en sommerens opplevelsespark, har åpnet for vintertrafikk gjennom Vinterparken. Innholdet her er ishotell, isbar,kanefart, aking, isbowling, barnesnøscootere med mer. I tillegg kan mørke vinterkvelder by på et lunt besøk i Eventyrslottet eller Caprinos Eventyrgrotte.

I Hunderskogen ligger deler av vår olympiske arv ved Bob- og akebanen med  adrenalinfristelser og tilliggende aktivitetspark.

 

Sommerfakta om destinasjon Hafjell:

Hafjell Alpinsenter har gjennom satsing på heisbasert sykling og tilrettelegging av sykkelruter i fjellet befestet sin posisjon som landets best utbygde helårsdestinasjon. Utforparken teller 14 nedfarter og man kan leie både spesialsykkel og instruktør i Hafjell Bike Shop.

Ønsker man en roligere anvendelse av dagen, er Gondolen et utmerket utgangspunkt for vandring, bading eller fiske i høyfjellsvann og terrengsykling på sti eller fjellvei.

Mosetertoppen er verd gondolreisen i seg selv, med praktutsikt fra topprestaurantens terrasse og fint lekeområde for de minste gjestene.

Lek er det også svært gode muligheter for i Lilleputthammer, Lekeland Hafjell og ikke minst Hunderfossen Familiepark med  badeanlegg og barnas gård som integrerte aktiviteter.  Med tilbakeblikk på aktivitetsmenyen som er beskrevet må konklusjonen være at Hafjell og Hunderfossen en god kombinasjon for lekelystne i alle aldrer – året rundt !

 

Les mer www.hafjell.nowww.hafjellbikepark.comwww.hafjellresort.no www.hunderfossen.no