• gondol_01.jpg
  • hafjell_natur.jpg
  • hafjell_sykkel.jpg
  • hyttefelt_01.jpg
  • gondol_sommer.jpg
  • hafjell_gondol.jpg
  • panorama_01.jpg
  • langrenn_01.jpg

OM LILLEHAMMER

 

Vintersportsbyen

Lillehammer er den legendariske O L byen som gjennom ”best games ever ” i 1994 fikk satt navnet  på  kartet over internasjonale vintersportssteder. Vinter O L sammen med Birkebeinerrennet har banet vei for årlige arrangementer i verdensklasse, og gir byen og området både spenning og puls.

Arven etter 94-lekene inkluderer også Olympiaparken med O L museet, Håkons Hall, Lysgårdsbakken og  langrennseldoradoet rundt Birkebeinerstadion. Opplevelsen av dette området kan forsterkes om man velger å ankomme på egne ski. Denne turen er ca en halvdags skimarsj fra Hafjell, og Skibussen + Gondolen besørger retur til hytta. Turen kan også gå via Jorekstad Fritidsbad som ligger midt mellom Lillehammer og Hafjell.

Kulturliv

Maihaugen er eneren blant norske utendørsmuseum og oppsummerer dalens og byens historie gjennom å vise hvordan folk har bygd og levd i sine hus de siste 300 år. Sigrid Undsets  Bjerkebæk og Lillehammer Kunstmuseum er også folkekjære museum som ønsker velkommen året rundt.

I tillegg har byen en svært innholdsrik kulturkalender med scener og konsertprogram som ukentlig gir positive argumenter både for de som vil bo og avlegge besøk i regionen. En vellykket kveld kan toppes med besøk på en av byens 16 restauranter.

Shopping og idyll

Lillehammers gågate er i seg selv en opplevelse med harmonisk trehusbebyggelse som omkranser og inneholder yrende handelsaktivitet. En god lørdag på Lillehammer kan inneholde hele spekteret fra  besøk på Bondens marked på Stortorget til nattklubb på Brenneriet.

På denne måten kan man kombinere småbyidyll med egenaktivitet, hygge, velvære og idrettsarrangement i verdensklasse. Skibuss/sykkelbuss og bybuss trafikkerer den 17 km lange strekningen Hafjell-Lillehammer med hyppige avganger.

Les mer: www.lillehammer.com , www.olympiaparken.nowww.jorekstad.no